Activiteiten bij Rob van Rijn:

Benedenzaal

Recent werk van ‘Martijn Lucas van Erp’.  Deze vaste kunstenaar van onze galerie heeft speciaal voor het Maastricht Gallery Weekend 2023 een serie kleine schilderijtjes op hout vervaardigd met onderwerpen die hem bezighouden, zoals apocalyps, lockdown en chaos. Een filosofisch element in zijn werk is waarneembaar en niets is zonder betekenis. Martijn is aanwezig om zijn werk toe te lichten.

Binnentuin

Kunstenaar Fran Hoebergen verkent luchtcompressoren op een unieke manier door natte verf weg te blazen in plaats van alleen spuitverf te gebruiken. Zijn zoektocht richt zich op het creëren van diepte-illusies met vormen en composities die deze techniek uitlokt. Tijdens het Maastricht Gallery Weekend demonstreert hij zijn hypnotiserende lijnenspel door een performance met zijn zelfgemaakte schilder-installatie in onze binnentuin. In zijn aangrenzende woning zijn de experimentele werken te bewonderen die voortkomen uit deze ontdekkingstocht. www.franhoebergen.com

Gang en bovenzalen

Op de eerste verdieping de expositie ‘Amsterdamse Limburgers’ met belangrijke schilderijen, gouaches en grafiek van de kunstenaars Ger Lataster, Pieter Defesche, Lei Molin, Jef Diederen en Pierre van Soest. Deze in Limburg geboren kunstenaars verlieten in de jaren ‘40 Maastricht met zijn voor hen benauwende, traditionele kunstklimaat. Zij trokken naar Amsterdam, alwaar Cobra met mensen als Karel Appel furore maakte. Vanaf de jaren vijftig ging ieder zijn eigen weg, slechts een enkeling keerde terug naar Limburg. De naam ‘Amsterdamse Limburgers’ werd deze groep moderne kunstenaars pas jaren later gegeven. Alle werken zijn te koop.