Vernissage Fresh Blood

Vijf jonge getalenteerde kunstenaars, net afgestudeerd aan Maastricht Institute of Arts, exposeren samen bij Artichoque Art Gallery. De kunstenaars zijn geselecteerd door kunsthistoricus, docent en kunstenaar Arjen van Prooijen die zelf ook zal exposeren. Op deze wijze worden docent en studenten plots collega’s.

De volgende talentvolle kunstenaars zullen werk presenteren: Deniece Clermonts, Kim Hotterbeekx, Harm Kleijnen, Maddy Schaeks en Fera van de Wart. Arjen van Prooijen presenteert zijn Fuga’s. Het belooft een gevarieerdere expositie te worden met werk op papier, op hout, schilderijen, keramiek en werk op textiel.

Tegelijkertijd is Maastricht Gallery Weekend ook de laatste kans om expositie ‘Invisible Nature’ te zien. Kunstenaars Edith Tergau en André Kok verrassen met een unieke selectie abstracte schilderijen en keramieken beelden. Beide kunstenaars voelen een sterke verbinding met de natuur. Waar André vaak geïnspireerd wordt door bomen en gebergtes, haalt Edith haar inspiratie met name uit het waterleven. Haar fascinatie voor de microscopische wereld, de natuur op celniveau, uit zich in bijzondere keramieken sculpturen.